Je to totiž zelený čaj, který je označován také jako „pravý“ čaj, tedy ten, který během svého zpracování prošel minimální oxidací. A právě oxidace je hlavním důvodem, proč čajové lístky ztrácejí v jiných případech podstatnou část své síly.
Aby se však ideálně projevily zmiňované účinky zeleného čaje a působily antioxidanty v něm obsažené, pak nestačí vypít jeden hrnek týdně, ale je nutné jej pít pravidelně, tedy denně. Ale samozřejmě pouhé pití zeleného čaje nestačí, pokud chcete být opravdu zdraví, pak musíte do svého životního stylu zahrnout rovněž zdravou stravu či fyzickou aktivitu.
A ještě na jednu věc si dejte pozor - zelený čaj by měl být kvalitní a čerstvý. Určitě tedy zapomeňte na pytlíkované čaje ze supermarketu. Samozřejmě je jednodušší jejich příprava, než je tomu u čajů sypaných, ovšem jedná se vesměs o podřadné čaje. Zelený čaj byste neměli pít navečer, zejména kvůli jeho osvěžujícím účinkům, a za den by množství vypitého čaje nemělo překročit 1 litr.